Jalkatutkimukset

Home / Jalkatutkimukset

Jalkaspesialisti ja fysioterapeutti Jarmo Kari auttaa sinua mielellään erikoisosaamisellaan: alaraajatutkimukset, yksilölliset tukipohjalliset ja Xsensible-jalkineet.


Alaraajatutkimus

Rasitusperäisten alaraaja- ja selkäoireiden syyt saattavat johtua virheellisestä askeltoistosta, eripituisista alaraajoista tai vääräntyyppisistä jalkinevalinnoista.

Alaraajojen toiminnallisten ja toistuvaa kompensaatiotarvetta aiheuttavien häiriöiden tunnistaminen ja niiden korjaaminen ovat oleellinen osa fysioterapiaa. Liikuntakipujen tutkiminen ja ratkaisumallit vaativat fysioterapeutilta vankkaa alaraajabiomekaanista tietämistä ja erityisesti käytännön kokemusta.

Jalkaspesialisti ja fysioterapeutti Jarmo Kari auttaa sinua mielellään erikoisosaamisellaan:

  • Askelkivut nilkassa, jalkaterissä ja polvissa
  • Vaivaisenluu, sekä muut varvasoireet
  • Morton-tyyppiset päkiähermokivut
  • Kantakalvotulehdukset / plantaarifaskiitit
  • Kivuliaat jalkapohjakovettumat
  • Jalkinehankintojen ohjeistukset
  • Yksilöllisten tukipohjallisten suunnittelu ja valmistus
  • Omaharjoittelun suunnittelu ja seuranta

Lue lisää: https://www.fysiopaletti.fi/alaraajatutkimus/

 

Yksilölliset tukipohjalliset

Yksilöllisten tukipohjallisten käyttötarvetta suunniteltaessa on erityisen tärkeää huomioida asiakkaan toiminnassa ilmenevä oleellisin käyttöhaitta. Korostetaanko pohjallisessa kuormitusta keventävää ominaisuutta, vai askelohjautuvuutta suhteessa alustaan? Tuleeko tukipohjallinen seisomatyöhön, liikkuvaan työhön / harrastukseen, vai liikuntaan ja urheiluun?

Pitkän kokemuksensa tuomalla asiantuntijuudella Jarmo Kari on valinnut erilaisiin käyttötarkoituksiin parhaat mahdolliset ja käyttöä kestävät materiaalit. Näin saadaan paras mahdollinen yhteisvaikutus yksilöllisesti valmistettavien tukipohjallisten, viisaasti valittujen käyttöjalkineiden ja jalan rakenteellisien ominaisuuksien välille.

Lue lisää: https://www.fysiopaletti.fi/yksilolliset-tukipohjalliset/

 

Jalkinevalinnat

Erilaiset jalkatyypit hyötyvät erilaisista jalkineominaisuuksista. Matalakaarinen jalkatyyppi hyötyy kiertotukevammasta jalkineesta, kun taas korkeakaarinen vaatii n. 20 mm kantaa, sekä hyviä vaimennusta tehostavia ominaisuuksia askelluksen kantaisku- ja tukivaiheessa. Erilaisissa askeleen toimintahäiriötilanteissa jalan kolmen keinuvaiheen (kanta-, nilkka- ja päkiäkeinujen) toiminta pitää huomioida jalkinetta valittaessa. Näin helpotetaan mainittavasti askelkipuja ja mahdollistetaan kivuttomampi kävely.

Lue lisää: https://www.fysiopaletti.fi/jalkinevalinnat/

 

Xsensible-jalkineet

Xsensible-jalkineet ohjaavat jalan kuormitusta iskunvaimennuksen, tasapainotuksen ja ponnistusvaiheen osalta kaikissa jalkakeinutoimintojen vaiheissa. Valittaessa Xsensible-jalkineet, ei enää tarvitse liiallista pronaatiota korjaavia tukipohjallisia kävelykivun korjaamiseksi teettää.

Lue lisää: https://www.fysiopaletti.fi/xsensible/

Jalkaspesialisti ja fysioterapeutti

Jarmo Kari

jarmo@fysiopaletti.fi

040 501 7828

www.fysiopaletti.fi